0 800 50 55 99
безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України
+38 (044) 590 45 95
для дзвінків з-за кордону

Всесвітній день заощаджень

Опубліковано: 31.10.2023
31 жовтня - Всесвітній день заощаджень.

 

Історія розвитку Всесвітнього дня заощаджень розпочалась в Мілані, коли в жовтні 1924 року представники ощадних кас із 29 країн світу зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес (англ. World Society of Savings Banks). 31 жовтня 1924 року проходив останній день конгресу, на якому італійський професор Равізза запропонував «в пам'ять про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн» щороку відзначати цей день, як «Міжнародний день заощаджень». У 1989р. свято було закріплено офіційною директивою ООН. В Україні свято почали відзначати з 2012 року.

Головним завданнями Всесвітнього дня заощаджень є підвищення рівня фінансової грамотності всіх вікових та соціальних верств населення, роз'яснення значення і ролі заощаджень, зростання культури заощаджень.

Бажаємо вам мудрого фінансового планування та вдалих заощаджень!

Нагадаємо, що на онлайн-платформі з фінансової грамотності “Гаразд” https://harazd.bank.gov.ua/  від Національний банк України ви зможете здобути достатній рівень фінансових знань, щоб ухвалювати відповідальні рішення щодо персональних фінансів.

Будьте фінансово обізнаними!

 

Всесвітній день заощаджень
Корисна інформація
Переказ з картки на карту
Переказ з картки на карту

Переказ з картки на карту по Україні та в інші країни світу

Перейти
Відділення та
банкомати

Ми стараємось ставати краще і завжди поруч

Перейти